Бізэўска ТэрэзаПрапанова разнастайных кулінарных вырабаў мясцовай сувалкаўскай кухні. Зробленыя па традыцыйным рэцэптам вырабы з цеста – мровіска, сенкачы, пірогі – могуць ўпрыгожыць усякі стол.

ХАЛАДНІК – страва з цыбулі, кропу, шчаўя, агуркоў, буракоў або бацвіння. Назва паходзіць ад слова “халодны”, што значыць халодны (незвараны ці звараны, але астуджаны) суп.

ЯЕШНЯ – традыцыйная страва са смажаных яек. Назва паходзіць ад галоўнага інгрыдыенту – пераважна курыных яек, хаця для прыгатавання яешні могуць выкарыстоўвацца перапяліныя, гусіныя ці страусіныя яйкі.

ХЛЕБ ЧОРНЫ – адзін з галоўных прадуктаў харчавання беларусаў, выпякаецца з жытняй мукі. Нярэдка яе мяшалі з аўсянай, ячменнай, пшанічнай, грэцкай, гарохавай мукой у пэўных прапорцыях, звычайна 50 на 50.